Organisatie en structuur

 

 

De Stichting Siddha Yoga Nederland wordt geleid door een bestuur, dat statutair bestaat uit drie personen: voorzitter, secretaris en penningmeester.

De bestuursleden verrichten hun taak als seva (belangeloze dienstverlening) en brengen derhalve geen kosten in rekening.

 

De activiteiten worden, onder verantwoordelijkheid van het bestuur, aangestuurd door een management team dat bestaat uit vier personen.
De leden van het MT vervullen deze functie eveneens vanuit de gedachte van belangeloze dienstverlening en ontvangen daarom geen vergoeding voor hun inzet. Email: mt@siddhayoga.nl

 

Diverse teams van (onbetaalde) vrijwilligers - sevisten - verzorgen de daadwerkelijke uitvoering van de activiteiten op landelijk niveau, in het Siddha Yoga Meditatie Centrum in Amsterdam en in de verschillende Chant- en Meditatiegroepen. Seva is een belangrijke oefening en er zijn dan ook talloze Siddha Yoga studenten die zich op deze wijze inzetten voor het pad van Siddha Yoga.

 

De administratie van de stichting wordt verricht door een administrateur. Aan de werkzaamheden van de administrateur zijn geen kosten verbonden.